Volgende bijeenkomst:

Vinites

Vinites B.V. heeft sinds 1979 naam gemaakt als erkend wijnimporteur. Naast wijnen uit Italië en Spanje, importeert Vinites ook wijnen uit Portugal, Frankrijk en Nieuwe Wereldlanden als Australië, Zuid Afrika, Verenigde Staten en Chili. Vinites levert wijnen aan slijterijen/wijnhandels, horeca, groothandels en supermarkten in het gehele land.

Vinites geschiedenis
Vinites B.V. is een Nederlands bedrijf, dat in 1979 werd opgericht door Eddy de Boer. Hoewel van Nederlandse ouders, groeide hij op in Italië. Met het plan Italiaanse wijn te gaan verkopen kwam Eddy op zijn 20e in Nederland waar hij allereerst La Cascina B.V. startte. Samen met een partner richtte hij eind jaren ‘70 Vinites B.V. op ten einde Italiaanse wijnen ook aan de supermarkt te gaan verkopen. Door het Italiaanse wijnschandaal in 1986 gedwongen, breidden de beide heren hun assortiment al snel uit met Spaanse wijnen. Een gouden greep, zo bleek later, want de beide bedrijven kwamen in een stroomversnelling. Tegenwoordig heeft Vinites B.V. een leidende positie in Nederland op het gebied van Italiaanse wijnen en is het assortiment inmiddels uitgebreid met onder andere Portugese en Franse wijnen. Uiteraard bieden we ook wijnen uit Nieuwe Wereld landen zoals Chili, Australië en de Verenigde Staten en Zuid Afrika. Echter zonder de specialisatie in Italiaanse en Spaanse wijnen uit het oog te verliezen. De wijnen worden verkocht aan de zelfstandige slijterij/wijnhandel, horeca en groothandel. Daarnaast heeft Vinites een uitgebreid, strikt gescheiden, assortiment op maat voor de supermarkten en diverse slijterijketens. In totaal werken er nu ruim 30 mensen met het kantoor in Haarlem.

Vinites is aangesloten bij de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren en geregistreerd wijnhandelaar, een keurmerk dat wordt toegekend aan leden die voldoen aan eisen op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarnaast is Vinites Skal Biocontrole gecertificeerd en in het bezit van BRC en IFS certificaten op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteitsmanagement.