Volgende bijeenkomst:
×

Opmerking

Google Geocoding API error: The request was denied.

Smit & Dorlas

Smit & Dorlas Koffiebranders BV

Amsterdam, begin negentiende eeuw. Meerdere keren per dag staat de Leidsestraat blauw van de koffiedampen. Even zo vaak zie je kort daarna de bakfiets van Smit Koffiebranders (opgericht in 1825) voorbij rijden om de versgebrande koffie naar verschillende Amsterdamse hotels te brengen. Iedere dag opnieuw. Verser dan vers.

Ook vandaag de dag is versheid nog steeds één van de belangrijkste kenmerken van Smit & Dorlas koffie. Nog steeds geldt: vandaag gebrand, is morgen geleverd. Door slechts kleine hoeveelheden tegelijk te branden en wekelijks nieuwe voorraden te leveren, kunnen we een constante topkwaliteit garanderen.

Bijna iedereen drinkt op z’n tijd wel een kop koffie. Voor de gezelligheid, om wakker te blijven of juist wakker te worden. Maar koffie is natuurlijk veel meer dan alleen een opwekkende drank. De mensen worden ze zich steeds meer bewust van de verschillende variaties in het aanbod. Bij Smit & Dorlas werken mensen die streven naar het ultieme kopje koffie. We nemen alleen genoegen met de beste bonen ter wereld en werken met melangeurs die de juiste neus hebben voor smaak en melange.

Onze deskundige inkopers reizen de hele wereld over, halen de beste groene koffiebonen uit Brazilië, Kenia, Colombia en Costa Rica en verwerken deze via een uitgekiend procédé tot smaakvolle melanges. De uiterst solide espressomachines van La Cimbali laten vervolgens de smaak van onze koffiemelanges uitstekend tot hun recht komen.

Smit & Dorlas heeft zich gespecialiseerd in de horecamarkt.
Wij leveren aan talloze grand cafés, lunchrooms, eetcafés en bistro’s. Tot onze klantenkring behoren ook de betere restaurants (waaronder een aantal van Gastronomie Alliance en sommige met één of twee Michelin-sterren) en hotels. Daarnaast wordt ook in een groot aantal restaurants van Nederlandse warenhuizen Smit & Dorlas koffie geserveerd. Al deze bedrijven willen graag een bijzondere koffie, een melange die past bij hun uitstraling. Terwijl ze ook op het gebied van service iets speciaals verwachten van Smit & Dorlas. Door goed naar deze wensen te luisteren en steeds contact te houden met onze klanten, kan Smit & Dorlas steeds leveren waar de horeca om vraagt.

Op de kaart