Volgende bijeenkomst:

Maurice van Rossum

Maurice van Rossum

Mijn naam is Maurice van Rossum, inmiddels 31 lentes jong en woon en leef in de gezellige stad Utrecht. Als klein kind was ik altijd al bezig met het organiseren en verzorgen van gezelligheid. Ieder jaar werd mijn verjaardag groots gevierd en wanneer er iets te vieren was stond ik vooraan op de dansvloer. Na de middelbare school was de keus dus snel gemaakt om naar de hotelschool te gaan. Tijdens mijn studie heb ik diverse bijbaantjes in restaurants gehad en toen ik stage mocht lopen bij het Marriott hotel op het Leidseplein in Amsterdam wist ik dat het hogere segment van onze mooie gastvrijheidsbranche me op het lijf is geschreven. Na de hotelschool heb ik mij gespecialiseerd in communicatie en eventmanagement en ben tijdens deze periode bij het Hilton hotel in Soestduinen aan de slag gegaan. Na een leerzame stage bij dit hotel ben ik uiteindelijk op de afdeling conference & events gaan werken. De coördinatie over 25 verschillende vergaderzalen was dagelijkse kost en het verzorgen en vermaken van gasten van over de hele wereld vond ik een enorme uitdaging.

In 2009 stond mijn privé leven plotseling op zijn kop en heb ik de keuze gemaakt om de Hilton familie te verlaten en een nieuwe dynamische wereld binnen de horeca op te zoeken, namelijk de party catering wereld. Bij Grand Catering (onderdeel van Jaarbeurs Utrecht) ben ik aan de slag gegaan als partymanager voor de locaties Beatrix Theater en het Geldmuseum in Utrecht. Tijdens deze functie heb ik kennis gemaakt met evenementen op locatie en heb van locatie Geldmuseum Utrecht mijn vaste plek gemaakt. Toen het Geldmuseum in 2013 als eerste rijksmuseum van Nederland geen subsidie meer kreeg en moest sluiten is mijn huidige baas van nu, Adriaan Derksen voor zichzelf begonnen en het bedrijf The Attention Group is ontstaan. Met als eerste locatie het Muntgebouw Utrecht, voormalig Geldmuseum is een jong en dynamisch bedrijf geboren. Toen na 5 maanden ook oud Grand Catering directeur Pieter Aalbers bij The Attention Group aansloot en locatie Marienhof Amersfoort als 2de locatie erbij kwam ben ik bij The Attention Group aan de slag gegaan als operationeel manager voor beide locaties. Drie jaar lang heb ik deze functie met veel plezier uitgevoerd en sinds afgelopen januari ben ik nu de trotse locatiemanager van Marienhof Amersfoort. Naast mijn passie en liefde voor gastvrijheid wat ik perfect kwijt kan in dit oude stadsklooster van bijna 550 jaar oud leer ik op dit moment veel van de marketing, verkoop en de financiële kant van ons vak.

Creatief zijn en het bedenken en creëren van nieuwe concepten op het gebied van eten en drinken vind ik het allerleukste om te doen. In 2017 is dit ook de jury van de F&B POTY verkiezing opgevallen want ik mag met trots de titel van dat jaar dragen. Een mooie beloning op een aantal jaar heel hard werken met de allerleukste mensen om je heen op één van de allermooiste plekken van Nederland, na een aantal minder positieve jaren in mijn privé leven besef ik mij nu toch dat het leven echt heel mooi kan zijn.

Door de nominatie van de F&B POTY verkiezing heb ik kennis gemaakt met de AF&BM. Direct voelde ik mij thuis bij deze fijne club mensen en wist direct dat ik met mijn andere manier van denken over gastvrijheid, mijn creativiteit en passie de perfecte match had gevonden. Ik ben dan ook enorm trots dat ik nu de functie van bestuurslid mag invullen en samen met mijn collega bestuurders en een fantastische club enthousiaste mensen onze passie en liefde voor eten, drinken en gastvrijheid mag delen.

Met een grote glimlach,

Maurice van Rossum