Volgende bijeenkomst:

Gepubliceerd op 22 april 2015 in Blog, Media

Foto's en Blog Netwerken en Communicatie

Netwerken & Communicatie

Ken je dat gevoel? Dat je ergens binnenloopt terwijl iedereen al lang en breed met elkaar staat te praten tijdens een netwerkborrel? En al hoewel je door je job voor en met mensen werkt en daardoor makkelijk contact maakt, lijkt het er nu op alsof je niemand kent. Goed nieuws! Je verlaat op dit moment namelijk de comfort zone en je bevindt je bijna in de stretch zone..

Ja heel leuk allemaal. Maar ik hoor je denken ‘die comfort zone, die bevalt mij eigenlijk wel’. Wake-up! ‘Life begins at the end of your comfort zone’. Oké, uit m’n comfort zone dus, maar hoe doe ik dat dan? Om dit uit te zoeken volgde ik de drie super interessante workshops tijdens de AF&BM bijeenkomst ‘Netwerken & Communicatie’ in het World Hotel Bel Air The Hague’.

En als íemand weet wat het inhoudt om uit je comfort zone te komen en daar met enorm veel inspiratie over kan vertellen is dat Ben Hendrix. Inspirator, coach en internationale topspreker die, ondanks veel negatieve gebeurtenissen uit zijn verleden, altijd positief is gebleven en met zijn positivisme en kennis het beste uit mensen en bedrijven haalt. Ben laat er geen gras over groeien, we gaan meteen aan de slag!

Hoe goed kennen we onszelf eigenlijk? En als we onszelf niet goed genoeg kennen, hoe kunnen we dan van onze collega’s, man, vrouw of teamgenoot verwachten dat hij of zij dat wel doet? En zou het niet makkelijk zijn om van je collega te weten dat hij of zij niet voor niets zo getailleerd werkt, waar jij het steeds schaart onder de noemer ‘pietluttig’?

Ben laat ons door middel van kort maar krachtige quotes zien, welk voorkeursgedrag wij laten zien en waar daarin de kansen en uitdagingen liggen bij onszelf, maar ook bij elkaar in de dagelijkse gang van zaken. Hij laat bijvoorbeeld de tegenpolen gekenmerkt als ‘people’ (mensgericht) en ‘proces’ (taakgericht) met elkaar communiceren. Als snel valt mij op dat mensen graag voor elkaar denken. ‘Ik denk dat jij denkt’ en ga zo maar door. Inzicht in jezelf en in elkaar is een eerste mooie stap naar succesvollere communicatie!

Op advies van Ben maken we ons hoofd leeg om lekker met elkaar te tafelen. En de tafel is al gedekt. Aan tafel gaan zitten met mensen die je het liefst niet of nauwelijks kent is de boodschap. Zeg maar ‘daaaaag’ tegen de comfort zone. De gedekte tafel met het ‘netwerkkleed’ is ontwikkeld door Daphne van Mourik. Door de afwisseling van formele en informele vragen zorgt het netwerkkleed ervoor dat je een kijkje in de persoon achter de ‘zakelijke mens’ krijgt . Echt een uniek interactief concept, waarbij je makkelijker contact maakt met elkaar maakt en daarmee de kennismaking met elkaar bevordert. Ik ga dus aan tafel met daarop een kleed waarop papieren voorwerpen liggen zoals de peper, een mes en een fles wijn.

Door binnen een bepaalde tijd antwoord te geven op vragen die achterop een voorwerp staan, krijgen zowel introverte als extraverte deelnemers evenveel tijd om aan het woord te zijn waardoor de balans tussen deze twee groepen zo optimaal mogelijk is. In plaats van vragen wat iemand voor de kost doet, kom je met behulp van dit concept niet alleen achter iemands drive of hobby’s naast het werk, maar ook op thema’s als iemands meest succesvolle project op werkgebied. Een mooie afwisseling in je gesprekken dus.

Na het ‘diner’ aan het netwerkkleed is Hans van der Veen van het Twents Trainingsinstituut onze hekkensluiter van de dag. Hij is gespecialiseerd in NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), dat er eigenlijk kort gezegd voor zorgt dat je eerst moet weten hoe communicatie werkt, om effectiever te communiceren en gedrag te veranderen. Zonder een hele geneeskundige uitleg te geven kun je als je NLP goed toepast je bewust worden van waarnemingen, denkpatronen en gedrag gedurende je dag, zodat je veranderingen in je communicatie en gedrag kunt maken om zo tot betere resultaten te komen.

Hans is de voorvechter van het regelmatig verlaten van de eerder genoemde ‘comfort zone’. Hoe vaker je dat doet, hoe meer je groeit en hoe groter je comfort zone en je stretch zone uiteindelijk worden. En jouw persoonlijke groei is niet alleen goed voor jou als persoon, maar ook voor je organisatie. Hans geeft aan dat mensen regelmatig hun waarde en overtuigingen steeds minder helder hebben. Volgens hem gaan (werk)relaties en vriendschappen daar vaak door kapot. Je verliest elkaars waarden uit het oog, waardoor je mogelijk de match met elkaar kwijtraakt. Schrijf je eigen waarden eens op, als het goed is matcht dit ook met hetgeen dat je relatie of je werkgever waardevol vindt.

Een mooie afsluiter van de dag. Op naar het praktijkgerichte deel. Netwerken en communiceren tijdens de borrel. Als ik om mij heen kijk zie ik dat het iedereen zeer goed af gaat. Wat denk jij, zeker heel veel geleerd vandaag?

 

Julia Bos
Julicious

Deel dit