Volgende bijeenkomst:

Gepubliceerd op 14 oktober 2019 in Blog

Ben jij of ken jij de volgende F&B Professional of the Year?

Ben jij of ken jij de volgende F&B Professional of the Year?

Tijdens het AF&BM-jaargala in NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky heeft Lieke Weerdenburg, F&B Manager van Van der Valk Hotel Uden Veghel, de F&B Professional of the Year Award 2019 in ontvangst genomen. 

De finalestrijd ging tussen Lieke Weerdenburg, Caroline van den Hoogen (Van der Valk Hoorn) en Tim Maathuis (Conservatorium Hotel Amsterdam). Na een spannende verkiezingsstrijd tussen tien genomineerde F&B-professionals kreeg zij van het publiek en collega-professionals de meeste stemmen. Daarmee verdienden ze hun plek in de finale.

Vakjury on Tour
Voor de negende editie van de door de AF&BM georganiseerde verkiezing is de jury ‘on tour’ gegaan om de kwaliteiten van de finalisten te beoordelen. Tijdens bedrijfsbezoeken presenteerden de professionals zich op geheel eigen wijze in hun eigen habitat aan de vakjury. Naast de beoordeling van managementkwaliteiten en aantoonbare successen lette de jury dit jaar extra op de sociaal maatschappelijke thema’s minder en verantwoord alcoholgebruik en bewuste en gezonde voeding. Bekijk hier het videoverslag van de jurybezoeken.

Deskundig oordeel
Onder leiding van juryvoorzitter Maarten Wessels (Wessels Trainingen) beoordeelde de vakjury de presentaties van de finalisten en motiveerde de jury waarom Lieke het verschil maakt en de titel verdient. Juryleden Ruth Engels (F&B Professional of the Year ’18), Frank Lindner (Food Inspiration), Iris Kranenburg (Entree Magazine), Paul Sprakel (Hospitality Management) en Demian van der Reijden (Misset Horeca) waren het snel met elkaar eens.

Zij maakt het verschil!
Uit handen van AF&BM-voorzitter René Giel kreeg Lieke tijdens het jaargala de award uitgereikt. “Haar presentatie was zeer creatief, vol met passie en verrassingen. Lieke heeft een duidelijke visie op F&B binnen haar hotel, en geniet duidelijk het vertrouwen van zowel de hoteldirectie als haar team. Op alle F&B-aspecten van het hotel drukte ze in meer of mindere mate haar stempel en ze geeft op heldere en meetbare manier invulling aan de maatschappelijke thema's die voor deze verkiezing zijn aangewezen”, aldus juryvoorzitter Maarten Wessels.

Ambassadeurs voor vak
Ondanks dat zij de titel helaas niet wonnen zijn ook Caroline en Tim echte ambassadeurs voor het mooie en dynamische F&B-vak. Twee waardige finalisten waarbij F&B door de aderen stroomt.

Stokje over dragen
Lieke heeft haar titel als F&B Professional of the Year nu bijna een jaar lang trots gedragen en ze heeft laten zien dat ze een ware ambassadeur is voor het vak. Begin volgend jaar zal zij het stokje over moeten dragen. Maar aan wie? Wie is die Food & Beverage manager die gastheer/gastvrouw pur sang is en die dag in dag uit laat zien dat hij/zij met aanstekelijk enthousiasme een echte motivator en coach is voor zijn/haar team. “Wij zoeken degene die binnen ons mooie vakgebied onderscheidend is en met kop en schouders boven de rest uitsteekt!”, aldus René Giel.

Ben jij of ken jij de gepassioneerde Food & Beverage professional die het verdient om het stokje over te nemen van Lieke?
Maak je nominatie dan kenbaar door onderstaand formulier in te vullen. Dit kan tot 6 december. Het is niet noodzakelijk om lid te zijn van de AF&BM. Op 9 december, na afloop van de AF&BM themabijeenkomst over voeding en gezonheid, worden de tien genomineerden bekend gemaakt die met elkaar de strijd aan gaan.

Verkiezingsstrijd
De tien genomineerden zullen zich vanaf 16 december op de website van de AF&BM presenteren aan het publiek. De presentaties worden beoordeeld door vakgenoten (de leden en partners van de AF&BM) en door het grote publiek. Zij kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriet. Uiteraard weegt het aantal stemmen van de vakgenoten zwaarder dan van het publiek.
Op de Horecava in de RAI in Amsterdam wordt op 15 januari bekend gemaakt welke drie genomineerden de meeste (gewogen) stemmen hebben gekregen. Deze drie professionals gaan door naar de finale.

Finale
De drie finalisten krijgen op 20 januari 2020 in het bedrijf waar zij werkzaam zijn bezoek van de vakjury. De jury, bestaand uit onder andere; Maarten Wessels (Wessels Trainingen), Iris Kranenburg (Entree Magazine), Paul Sprakel (Hospitality Management), Demian van der Reijden (Misset Horeca) en titelhoudster Lieke Weerdenburg, zal de prestaties van de finalisten beoordelen aan de hand van een presentatie en rondleiding en met elkaar bepalen wie volgens hen de titel verdient.

Jaargala
Tijdens het jaargala van de AF&BM op 25 januari 2020 wordt bekend gemaakt wie de titel ‘F&B Professional of the Year 2020’ verdient. Naast eeuwige roem, een mooie trofee en een passende culinaire prijs krijgt deze professional een AF&BM jaarlidmaatschap aangeboden.

Het verloop van de verkiezingsstrijd nog even op een rij:
• 6 december: uiterlijke datum waarop je jezelf of vakgenoten kunt nomineren
• 9 december: AF&BM themabijeenkomst waar de genomineerden bekend worden gemaakt
• 16 december tot 15 januari: stemmen op jouw favoriet
• 15 januari - Tijdens de HORECAVA worden de finalisten met de meeste stemmen bekendgemaakt
• 20 januari - Finalisten presenteren zich aan de vakjury
• 25 januari – Uitreiking F&B Professional of the Year 2020 award tijdens het AF&BM jaargala.

LET OP! Om kans te kunnen maken op de award moet je op 20 januari beschikbaar zijn voor de finale en op 25 januari aanwezig kunnen zijn bij het gala.

Inzending F&B Professional of the year verkiezing
 1. Naam*
  U bent verplicht een naam in te vullen.
 2. Functie*
  U bent verplicht een functie in te vullen.
 3. Werkzaam bij*
  U bent verplicht een bedrijf in te vullen.
 4. Waarom verdient deze F&B Professional volgens jou de titel (max. 500 karakters)*
  U bent verplicht een motivatie in te vullen.

Deel dit