Volgende bijeenkomst:

Gepubliceerd op 24 april 2014 in Blog

Blog Julia Bos; Generatie X, Y aan Z

Even voorstellen...

De kakelverse blogger Julia Bos heeft een liefde voor alles wat met F&B, gastronomie en trends te maken heeft. Daarnaast heeft zij interesse in de ontwikkelingen op maatschappelijk gebied binnen deze pijlers.

Julia is 31 jaar, fanatiek tennisser, (soms iets té) eerlijk, gaat graag uit eten en heeft een passie voor het zonnige zuiden en alles wat daar qua eten, drinken en events te vinden is. De keuze om in Den Bosch te gaan wonen is dan ook een logische keuze voor haar.

‘Ik zie bloggen voor de AF&BM als een mooie uitdaging, om mijn dagelijkse werkzaamheden als Marketing Manager te combineren met mijn persoonlijke interesses. Deze gaan hand in hand met de onderwerpen van de bijeenkomsten van de AF&BM, een mooie start toch? Mijn doel is om mijn passie te delen met de leden, maar ook om alle bezoekers van mijn blog te betrekken bij ontwikkelingen die  ter sprake komen bij de events van de AF&BM.’

 

Vooruitblik

23 april…dé perfecte dag om alvast kort vooruit te blikken naar het Social Event. Het weekend van 30 mei wordt het decor van culinaire hoogstandjes en unieke momenten, dat staat als een paal boven water.

Vandaag, 450 jaar na zijn geboorte, staat William Shakespeare nog steeds bekend om zijn kwaliteit van werken. Waar kun je dan ook beter overnachten dan op een splinternieuw cruiseschip vernoemd naar deze meester?

De stukken die Shakespeare schreef waren stuk voor stuk succesvol te noemen, een perfect uitgangspunt voor het Social Event. De basisingrediënten zijn aanwezig,wie weet schrijven we samen geschiedenis?

De afsluiting van Julia jaren geleden in de liefdestragedie aan Romeo is mij even ontgaan. Een mooi moment dus om er mijn eigen draai aan te geven… Ik ontmoet jullie heel graag de 30e!

Julia

 

Generatie X, Y aan Z

Je kunt veel van 'jongeren' zeggen, maar wie de nieuwe generatie ziet, staat oog in oog met de toekomst. Een toekomst met rozengeur en maneschijn, uiteraard! Maar...is dat wel zo? Of denkt de groep jonge werknemers dat omdat zij niet beter weten? Hebben zij voortdurend van hun ouders gehoord dat ze alles kunnen worden wat ze willen en dat ze de wereld aan kunnen?


Eén ding is zeker; door het verschil in de generaties ontstaan elke dag strubbelingen op de werkvloer en zo ook in de horecabranche. Want is de jonge werknemer onverschillig? Ze zitten vol passie. Ging de vorige generatie ten onder aan de informatie overload, voelt de nieuwe generatie zich al een vis in het water in het 24/7 delen van informatie en communicatie. Vroeger was alles beter! Óf wordt het nu tijd om de handen ineen te slaan en de communicatie inspanningen zo in te richten dat het wel gaat werken?


Gelukkig is Rudy van den Beurden een optimist pur sang. Dé ideale persoon om live vanuit Het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort de inmiddels ontstane knelpunten vanuit ondernemers en de branche aan de kaak te stellen. De warming-up is begonnen en Rudy maakt zich klaar voor de eerste stap uit ieders comfort zone en komt met..een keukentrapje..! Ken je dat? Een daverend applaus zoals vroeger bij een muziekuitvoering of op school? En nu met 80 volwassen aanwezigen staat het trapje daar te staan in het midden van de zaal...Wie er op gaat staan krijgt een applaus waar menig toneelspeler van zou schrikken. Gelukkig staan de AF&BM-leden iets sterker in hun schoenen en de stemming is gezet.


Generaties, horeca, knelpunten... Zeg nu zelf...Het is tegenwoordig toch voor niemand meer mogelijk om de smartphone weg te denken uit het dagelijkse leven? En hoe moet het dan op de werkvloer? Mag de medewerker bediening dat ene mooie gerecht fotograferen, zodat hij of zij het met trots op Facebook kan zetten? Of moet de mobiele telefoon verbannen worden van de werkvloer in de horeca?


Waar het debat begon met 'in de aula communiceren studenten in de pauze niet meer met elkaar, dan appen ze naar elkaar en denk ik ga toch eens even normaal sociaal met elkaar praten'. Komt er vanuit de studenten een signaal dat ze echt wel weten dat ze niet altijd heel sociaal bezig zijn, maar dat als ze het benoemen iedereen toch graag het weekend met elkaar bespreekt zonder telefoon in de hand. Enfin, al snel blijkt dat de gast zowel bij de studenten als de overige leden voorop staat. En gasten zien nu eenmaal niet of medewerkers in persoonlijk belang of in het belang van het bedrijf naar hun smartphone staren, toch? Daar zit wat in.


Een mobiele telefoon op de werkvloer voor persoonlijk gebruik? Ook dat niet.. Geef redenen aan waarom een telefoon op de werkvloer niet mag in plaats van het te verbieden. Waarom stellen bedrijven eigenlijk niet één tablet ter beschikking aan hun medewerkers voor op de werkvloer, zodat deze voor zowel reserveringen als voor foto's van dat ene mooie gerecht voor de facebook-post gebruikt kan worden? Want eerlijk is eerlijk, de gast staat altijd centraal en wanneer alle medewerkers hun telefoon op de werkvloer mogen raadplegen is het centraal stellen van de gast one hell of a job..


Na een flitsend optreden van de band van studenten van de NHTV, neemt de dagvoorzitter Richard Engelfriet, met energie voor tien, het stokje van Rudy over. Terwijl de hele zaal geniet van een waterijsje van HERO, zet Richard de pas er goed in met termen als; knelpunten, lunch en uiteraard de oplossing. Dat is waar iedereen naar op zoek is. De oplossing! En natúúrlijk de heerlijke lunchbroodjes van Panesco & Reypenaer.


Maar voordat we mogen toeslaan toch nog even een opdracht aan de jongste afgevaardigde van de groep studenten en de jongste aanwezige van de AF&BM-leden. Het verzoek naar beiden groepen is om je in te leven in elkaar en eens wél voor elkaar te denken.. Wat de studenten denken dat van hen verwacht wordt door de 'ondernemers' zodra zij het werkende leven betreden en hoe de leden hierin staan ligt mijlen ver uit elkaar. Vanuit de studenten komt een heel eerlijk antwoord; 'het blijkt maar weer waarom dit soort bijeenkomsten zo goed zijn en dat we nog niet zijn voorbereid op wat we kunnen verwachten' klinkt er wanhopig uit de zaal. De eerste stap is gezet.


De dagvoorzitter Richard is op een missie. Samen met een vierkoppig panel bestaande uit een bevlogen ondernemer, een ijverige student, een afgevaardigde uit het onderwijs en een generatie Y-kenner is dit het begin de aanwezigen nader tot elkaar te brengen. Is het zo dat de ondernemingen die functie van leerschool hebben wachten op geluiden uit het onderwijs? Of is het zo dat studenten en opleidingen gebaad zijn bij bezoeken vanuit ondernemingen aan de school om zo essentiële informatie uit te wisselen? In de praktijk blijkt in ieder geval dat het MBO en HBO naar elkaar toe groeit terwijl MBO zich zou moeten richten op vakkennis en HBO op Management. Alle betrokken partijen steken gelukkig de hand in eigen boezem, het begin van het proces.


Enerzijds is het knelpunt het niet naadloos in elkaar overlopen van opleiding en werkplek. Opleidingen worden uiteindelijk toch door de minister op een lijstje van punten afgerekend, maar...er is ruimte voor verbetering. Een regionale aanpak vanuit ondernemers richting opleidingen zou hier uitkomst kunnen bieden en ondernemers zouden zich wellicht meer kunnen verdiepen in wat er op de opleidingen speelt. Anderzijds is het knelpunt dat de nieuwe generatie niet naadloos overloopt in generatie X. Willen zij elkaar niet snappen of lijkt dat maar zo? Of willen beide partijen wel maar weten zij niet hoe?


Volgens de generatie-Y kenner Itamar Sharon is het geen kwestie van 'gewoon opvoeden, dan leren ze het wel'. Waar in het verleden uitleg werd gegeven en men wel luisterde, is de uitvoering tegenwoordig geen mededeling maar een dialoog. De tip van de kenner is dan ook, betrek de generatie in het proces, leg hen uit waarom we de werkzaamheden doen zoals we ze doen. Het lijkt wellicht alsof deze generatie alles weet en dat ze dit uitstralen, maar wees eerlijk over wat de mogelijkheden zijn en geef feedback. Een net afgestudeerde die denkt binnen drie jaar General Manager te worden is soms lastig om mee om te gaan, maar je kunt zo iemand ook zien als een drive binnen de organisatie.


Richard knikt instemmend en zorgt ervoor dat alle partijen hun standpunt kunnen delen en benadrukt nog eens hoe belangrijk het is om te kijken naar oplossingen. Hij stelt de studente uit het panel de vraag welke tips belangrijk zijn voor alle AF&BM-leden. Samen met alle aanwezigen ontstaat er een mooi lijstje.
• Denk vanuit de persoon en koppel daar projecten aan.
• Probeer je te verdiepen in generatie Y.
• Kenmerkend aan deze generatie is dat zij vrijheid, vertrouwen, duidelijkheid en openheid nodig hebben.
• Leg uit hoe beslissingen tot stand komen.
• Probeer onderwijs te verankeren in de onderneming, zoals bij maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Na de eerste bijeenkomst over generatie Y geeft ook deze bijeenkomst weer veel stof tot nadenken. De leden en de studenten nemen de nodige tips mee naar huis, zodat morgen weer een stap in de goede richting wordt gezet. Nu eerst nog even een drankje op deze unieke locatie. Gelukkig lijkt dat iets te zijn waar alle generaties aansluiting bij elkaar vinden, zo zie je maar weer...


Julia Bos

Deel dit