Volgende bijeenkomst:

Gepubliceerd op 14 september 2018 in Blog

Chef's (R)Evolution 2018 AF&BM bijeenkomst groot succes!

 

Van culinair hoogtepunt naar ... culinair hoogtepunt. Het is een korte, maar een rake samenvatting van de afgelopen AF&BM-bijeenkomst.  Een verslag van een smaakvolle dag op Chef's (R)Evolution in Zwolle. 
 
Tekst: Iris Kranenburg (Entree Magazine) 
 
Het is 09.30 uur. Restaurant De Librije*** in Zwolle begint aardig vol te lopen met AF&BM'ers vanuit heel Nederland. We treffen naast leden en partners uit Maastricht, Bergen op Zoom en Amsterdam, ook f&b-professionals uit Sint-Michielsgestel en Eindhoven. Dat kan maar één ding betekenen: deze bijeenkomst is in trek! Niet zo gek trouwens, want het programma is spectaculair. 
 
Lowlands van de gastronomie 
Een klein beetje achtergrond:  voor de vierde keer organiseerden Jonnie en Thérèse Boer samen met Thomas en Carola Ruhl van het Duitse tijdschrift Port Culinaire het evenement Chef's (R)Evolution. Een tweejaarlijks festival in en om De Librije om Nederland kennis te laten maken met de laatste culinaire trends. Hoe? Bijvoorbeeld met signature dishes van Nederlandse restaurants op de BOERenmarkt en met kleine proeverijtjes van leveranciers. De presentaties en kookdemo's van nationale en internationale helden in het naastgelegen theater De Spiegel maken het programma compleet. Een evenement met succes, want inmiddels wordt het festival zelfs de 'Lowlands van de gastronomie' genoemd.  
 
Culinaire mekka 
We trappen deze maandag af in het culinaire mekka van Nederland: De Librije zelf. Een prachtig pand overigens, waarin het restaurant (en hotel) sinds 2015 te vinden is (zijn). Direct na het welkomstwoord van voorzitter René Giel begeven we ons naar het naastgelegen theater De Spiegel. Na een succesvolle eerste dag met 6.000 (!) bezoekers, belooft deze tjokvolle zaal voor de tweede dag ook veel goeds. Het openingswoord is aan Hans Steenbergen, mede-oprichter van Food Inspiration, die de vier organisatoren met groot applaus vanuit het publiek op de bühne haalt.  
 
Multi-sensorische beleving 
Het is de aftrap van een mooi culinair festijn. Met kookdemo's van de internationale chefs Poul Andrias Ziska, Thomas Dorfer en Paul Pairet én vanzelfsprekend ook van onze eigen Nederlandse toppers.  Luc Kusters van Bolenius* en Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve** weten het publiek te boeien met hun presentatie over de Dutch Cuisine. Want natúúrlijk is de multi-sensorische beleving bij restaurant Ultraviolet in Shanghai van Paul Pairet bijzonder, maar hé, in de Nederlandse keukens gebeurt ook een hoop! Niet voor niets horen we ook vandaag weer dat Nederland interessanter wordt als culinaire bestemming. 
 
Kaas + thee = liefde 
Waarom dat zo is wordt tevens duidelijk op de BOERenmarkt, waar onder andere Merlet, Het Koetshuis en de Heren van Harinxma hun gerechten presenteren. Het bezoek aan de duurzame forellenkwekerij Delisalm in Hattem en de kaas- en theepairing (!) op een rondvaartboot zorgen ervoor dat we ook nog wat van de omgeving te zien krijgen. Een boeiende en succesvolle dag voor de tachtig aanwezige AF&BM'ers. Chefs's (R)Evolution: tot over twee jaar! 

Deel dit