Volgende bijeenkomst:

Gepubliceerd op 24 april 2014 in Blog

Blog Erica Gommers: Generatie X, Y aan Z(et)

Generatie X, Y aan Z(et)   Even Voorstellen...   Mijn naam is Erica Gommers, 18 jaar en ik zit in het 3e leerjaar van de opleiding Horeca ondernemer/- manager op de Rooi Pannen te Breda. Vorig jaar ben ik verkozen door de AF&BM tot F&B Talent of the year 2013 op de Food Inspiration Talent Day. Ik ben gevraagd om te gaan bloggen over de bijeenkomsten om mijn kijk op de onderwerpen te delen. Nog nooit gedaan! Maar ik vind het het  proberen waard.

Generatie X, Y aan Z(et)

De dag begon weer goed. De NS had weer eens moeite met de treinen. In een overvolle trein naar Rotterdam, omdat er vanaf Dordrecht geen treinen naar Den Haag zouden gaan. Op Rotterdam aangekomen,  rennen naar een andere trein die wel zou gaan. Dit deden meer mensen, want de trein zat zo vol dat er werd omgeroepen dat veiligheid op dit moment niet gegarandeerd kon worden.. Iedereen wilde natuurlijk de eerste de beste trein hebben en na 5 minuten opgepropt te staan, rook het ook al heel ‘fris’, heel fijn!   Eenmaal aangekomen in Den Haag, 10 minuten gezocht naar het busstation, dat was blijkbaar op het dak van het station.  Heel logisch. Weer gerend naar de bus en mezelf voorgenomen om nooit meer in een jurkje en hakken met het OV te gaan.  Om naar een bijeenkomst te gaan,  ga ik voortaan altijd gebruik maken van mijn pas behaalde rijbewijs.. dan maar geen wijntje tijdens de borrel;) Het enige voordeel was van vanochtend dat ik vandaag van mezelf niet meer naar de sportschool hoef, ik had mijn workout van vandaag wel weer gehad.   De bijeenkomst begon leuk met Rudy van Beurden die het ijs brak en de toon zette voor de dag. Er waren heel veel studenten en op mijn school na allemaal HBO-scholen. We kregen een uitleg over debatteren en debatteerden gezamenlijk over een aantal stellingen. Zo was er bijvoorbeeld de vraag of mobiele telefoons verboden moeten worden op de werkvloer. Door rode of groene kaartjes kon je aangeven of je het ermee eens of oneens was. Rudy rende met de microfoon rond, zodat de studenten en ondernemers een reactie konden geven over hun voors of tegens.   Van te voren was ik gevraagd of ik deel wilde nemen aan het tafelgesprek. Ik heb ja gezegd, omdat ik het heel leuk vond dat er aan mij gedacht werd. Omdat ik niet echt goed wist wat ik kon verwachten, was ik wat gespannen. Na het eten van een koud ijsje kon ik mijn rillingen dan ook niet meer onderdrukken, haha.   Daar zat ik dan, aan tafel, met een ijsje dat ik zo snel als het kon naar binnen propte, rillend en hard te bedenken hoe ik mezelf ging voorstellen. Toen we eenmaal waren begonnen, zakten de rillingen en werd het echt een heel leuk gesprek. Richard, deze man begeleide het tafelgesprek, deed het heel goed en leuk en zorgde ervoor dat iedereen zijn of haar zegje kon doen en liet het 'publiek' ook goed aan het woord. Ik heb naar mijn idee mijn zegje kunnen doen en na mijn opmerking over MBO- en HBO’ers kreeg ik zelfs een applausje ( jeeeej ).   Na het eerste tafelgesprek was de lunch ingepland. Voordat we aan de lunch begonnen, kregen de jongste student en het jongste lid van de AF&BM een opdracht mee. De studenten moesten opschrijven wat zij dachten dat de ondernemers van hun als studenten verwachten en het AF&BM lid moest het andersom doen.   Tijdens de lunch werd ik gevraagd om ook aan het 2e tafelgesprek deel te nemen. Waarom niet,  de eerste ging ook wel oké.   Na de lekkere broodjes gingen we weer terug de zaal in waar 2 jongens een liedje speelden als begeleiding voor de binnenkomst. De jongen zijn stem deed me denken aan een bekende zanger waarvan ik nog steeds niet weet hoe die heet; laten we het afschuiven op de kleur van mijn haar…   Na het 2e tafelgesprek, wat ging over oplossingen hoe de samenwerking tussen studenten/ stagiaires en ondernemers kunnen worden verbeterd, realiseerde ik me pas dat ik veel geleerd heb deze dag. Ik snap ondernemers nu beter over wat ze over het algemeen van ons, als studenten, verwachten.  En ik hoop dat ondernemers nu weten hoe ze ons beter zouden kunnen begeleiden.

De netwerk borrel is altijd super gezellig en ik spreek steeds weer nieuwe mensen. Het gaat me per borrel ook steeds makkelijker af om op mensen af te stappen of ergens bij te gaan staan. Eerst vond ik het een vervelend idee, maar nu merk ik dat het echt hele leuke gesprekken oplevert. Zelfs van deze gesprekken leer ik veel over het vak, omdat iedereen die daar is wel iets met elkaar wil delen. Na een aantal gesprekken met HBO’ers heb ik besloten om waarschijnlijk toch wel naar de hogere hotelschool te gaan, gewoon voor wat extra kennis en mooie stages. Dus als iemand ideeën heeft voor een hogere hotelschool,  sta ik open voor reacties!

Alles bij elkaar was het dus weer een geslaagde dag en ik kijk al uit naar de volgende meeting! Het social event belooft een mooi  en vernieuwend weekend te worden en ik ben ontzettend benieuwd! Hopelijk tot op de boot!

 

Deel dit