Volgende bijeenkomst:

Themabijeenkomst: F&B in de circulaire economie

Themabijeenkomst: F&B in de circulaire economie

Wanneer

07 mei 2018

Locatie

CIRCL, Gustav Mahlerlaan 1B, 1082 MK Amsterdam

De omgeving van deze bijeenkomst zal zeker inspireren. CIRCL bewust zonder e geschreven. Waarom een letter verspillen als je hem toch niet uitspreekt? Dat is de gedachte van het hele concept: alles van, aan en in dit gebouw staat in het teken van zo weinig mogelijk verspillen en vervuilen en het hergebruiken van reststoffen. Daarom is over elke millimeter ruimte (restaurant, evenmentengedeelte, basement met vergader- en conferentieruimtes en veel kunst, rooftop en daktuin) en elk product van het restaurant nagedacht.

LET OP! Circl is heel goed bereikbaar met het OV. Betaald parkeren vlakbij Circl kan, maar is voor eigen rekening en erg kostbaar!

Je telefoon opladen is lastig bij CIRCL, omdat ze bewust zo beperkt mogelijk omgaan met energieverbruik. Zorg daarom dat je een goed opgeladen telefoon meeneemt.

Omschrijving

Voor deze bijeenkomst hebben wij het thema ‘F&B in de circulaire economie’ gekozen. Een onderwerp dat momenteel enorm in de belangstelling staat maar ook nog veel vragen oproept na en naast alle MVO, Green Key en andere duurzaamheidsonderwerpen. Nederland kan een voortrekkersrol vervullen in de wereld bij de zogenoemde 'circulaire economie', waarbij grondstoffen en producten zo veel mogelijk worden hergebruikt. Dat stelt ABN Amro in een rapport over de circulaire economie (2017). De overheid heeft de ambitie dat in Nederland in 2050 vrijwel geen primaire grondstoffen worden gebruikt en de economie volledig moet draaien op herbruikbare grondstoffen. Daarnaast moeten alle relevante partijen in de circulaire economie nauw samenwerken in een goed georganiseerd netwerk. Banken spelen hierbij een belangrijke rol, aldus ABN. Verder moeten ook consumenten meegaan in de circulaire economie. Zij moeten bewuster worden gemaakt van het herverbruik van grondstoffen en geprikkeld worden tot circulair gedrag (Bron: ANP)

Maar hoe concretiseer je nu het ondernemen volgens de principes van de “kringloopeconomie” in een hospitality omgeving en met name op het gebied van F&B. Hoe begin je? Met welke organisaties heb of krijg je te maken en waar en hoe kun je elkaar versterken door samen te werken. What’s in it voor je bedrijf maar ook voor je gasten? De bijeenkomst zal opgeluisterd worden met praktijkvoorbeelden van wat er al gedaan wordt binnen ons vakgebied en wat wij daarvan kunnen leren.

Sprekers:

Sonny Duijn - Sector Econoom ABN AMRO
Zal een introductie verzorgen over de gedachte achter Circl in relatie tot de economische ontwikkelingen. Sonny Is Sector Econoom bij ABN Amro. Hij is binnen Sector Advisory in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de sectoren Retail en Leisure. Binnen die sectoren doet hij onderzoek, maakt hij interne en externe analyses en doet hij prognoses. Sonny was vanaf 2010 tot 2015 werkzaam als financieel verslaggever voor De Financiële Telegraaf. Daarna was hij als Sector Econoom (naast Retail) actief binnen de sector TMT (Technologie, Media en Telecom), waar hij diverse publicaties over heeft geschreven. Sinds december 2016 volgt hij de combinatie Retail en Leisure.

Merijn van den Bergh - Directeur Circl
Eindverantwoordelijk voor de exploitatie van Circl. Met het team werkt hij iedere dag samen om circulariteit in alle facetten van de diensten terug te laten komen. Met Circl is zijn ambitie om te laten zien dat een versnelling van de cirulaire economi mogelijk is door samenwerking en te luisteren naar elkaar. Merijn vindt dat de buurt en de relaties het platform nog meer kunnen gebruiken om in actie te komen.

Vermaat 
Hendrik Franken
- Directeur Marketing & Concepten en Marije Vroom - Sales Manager van Vermaat nemen ons mee  in hun visie op F&B en de ciculaire economie. Over circulaire economie als grondslag voor Circl, do’s and don’ts en je aanpassen om te verbeteren en concrete voorbeelden van F&B en circulariteit. 

Circl Chefkok Rudolf Brand ons zal verwennen met circulaire F&B lekkernijen.
Rudolf begon zijn kokscarriere in Londen met een stage en bleef daar 3 jaar werken. Terug in Amsterdam begon hij bij Le Meridien Apollo Hotel en werd daar sous chef. Hij maakte de overstap naar Vossius. Vervolgens werd hij door Chris Naylor naar Restaurant Vermeer gehaald als sous chef. In 2015 draaide hij samen met Vermeer het flexitarische pop-up restaurant Roomservice at Olof’s en in 2016 zette hij dat concept voort in Swych.

Paneldiscussie met circulaire pioniers:
- Samuel Levie - Food Cabinet / Brandt & Levie
-
 Bart Roetert - Instock
- Thomas Luttikhold - Wastewatchers

Dagvoorzitter: AF&BM lid Andreas Oerlemans  - Goed in Food
Wie waarde wil toevoegen in een foodorganisatie moet allereerst weten waar hij over praat. Andreas Oerlemans weet dat. Zijn C.V. laat zich lezen als een reisgids door de veelomvattende wereld die met ‘food’ wordt aangeduid.
Andreas’ carrièrepad begint aan de Hogere Hotelschool. Daarna doet hij een schat aan ervaring op in de hotellerie. Hij werkt in toonaangevende hotelketens in uiteenlopende food & beverage functies. Hierna komt Andreas als commercieel manager bij de Amsterdam ArenA in aanraking met complexe catering aspecten (zowel publieks- als VIP catering) en leert hij de fijne kneepjes van evenementenmanagement en merkpositionering. Hij vervolgt zijn carrière in retail en category management. Bij de HEMA wordt hij verantwoordelijk voor het positioneren van de horeca activiteiten. Bij de Bijenkorf vallen niet alleen de horeca exploitaties onder zijn verantwoordelijkheid maar neemt hij ook de eigen bakkerij onder zijn hoede.

Dagplanning

13.30 uur - Ontvangst
14.00 uur - Aanvang bijeenkomst
14.10 uur - Andreas Oerlemans
14:35 uur - SonnyDuijn
14:55 uur - Merijn van den Bergh
15.20 uur - Break met energy boost en snack
15.45 uur - Hendrik Franken en Marije Vroom - Vermaat
16.15 uur - Paneldiscussie
17.15 uur - Chef Rudolf Brand
17.30 uur - Wrap up
17.45 uur - Rondleiding door Circl
18.00 uur - Borrel en circulair file vermijdend walking dinner in de rooftop bar.
20.00 uur - Einde bijeenkomst

Meld je nu aan voor deze bijeenkomst

Je kunt je alleen aanmelden voor bijeenkomsten als je lid bent van de AF&BM. Wil je lid worden van de AF&BM, zodat je je kunt aanmelden voor diverse bijeenkomsten? Ga dan nu naar de aanmeldpagina. Je vindt daar tevens onze voorwaarden en tarieven.

Ben je reeds lid en wil je je aanmelden, log dan in met je gegevens. Je kunt tevens een introducé uitnodigen.

Deel dit