Volgende bijeenkomst:

De impact van online reviews op de reputatie

Wanneer

07 maart 2016

Locatie

NH Grand Hotel Krasnapolsky
Dam 9
1012 JS Amsterdam

Brochure NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky

Routebeschrijving

Omschrijving

De eerste bijeenkomst van het jaar wordt er een om zeker in je agenda te noteren. In tijden dat een review een organisatie kan maken of breken, is het uiterst belangrijk voor jou en je collega’s om te weten hoe hiermee om te gaan.

Vooral in de functies waarin jullie werkzaam zijn, gaat het vaak om een dienst waarbij de ervaring meestal individueel is en afhankelijk van kleine momenten. Zowel positieve als negatieve reviews kunnen een grote impact hebben op toekomstige gasten.

Waar ervaringen van je gasten vroeger voornamelijk beperkt bleven tot de directe familie en vriendenkring, kan iedereen tegenwoordig online kennis krijgen van de ervaring van één individu.

Hoe jij als persoon, maar ook het gehele team en de organisatie om kan gaan met zowel positieve als negatieve recensies vertelt de gastspreker jou op maandag 7 maart. Elke review leidt namelijk tot een belangrijk inzicht over wat tot tevreden- en ontevredenheid leidt bij jouw gasten en daar helpen wij jou graag mee!

Ronald Voorn en Kim van Velzen zullen de hospitalityprofessionals van de AF&BM op 7 maart 2016 meenemen in de wereld van online reviews. Wat is de impact? Wat moet je wel doen en wat niet? Wetenschap en praktijk ontmoeten elkaar om hospitalityprofessionals meer inzicht te geven in de impact van online reviews en vooral om hen middelen aan te reiken waarmee online reviews in het voordeel gaan werken van de organisatie.
Bekijk hier de aankondigingsvideo.

Je merkt vast wel eens dat de ervaringen van jouw gasten gasten tegenwoordig voor niemand meer geheim zijn. En ook al doe je dagelijks je stinkende best om het jouw gasten zo optimaal mogelijk naar de zin te maken, het lukt misschien in de ogen van je gasten niet altijd. Kim van Velzen en Ronald Voorn leren jou maandag 7
maart hoe je met zowel positieve als negatieve reviews om kunt gaan. En nog veel belangrijker, ze leren jou ook hoe jij met behulp van communicatie het gedrag van je gasten kunt beïnvloeden en kunt sturen. Met de tips & tricks die zij jou 7 maart aanreiken, kun je na afloop van de bijeenkomst direct aan de slag! 

Ronald Voorn & Kim van Velzen
Hij is merkwetenschapper, was jarenlang marketingverantwoordelijke voor het merk Heineken en is docent. Ronald Voorn maakt theorie en wetenschap op het gebied van gedrag van mensen toepasbaar. Ronald en online & social media
strateeg Kim van Velzen, slaan samen met jou een interactieve brug vanuit de wetenschap naar jouw praktijk.

 


Recensiepiraterij & Voodoo Marketing
Want zoals online & social media strateeg Kim van Velzen zegt; “Online reviews zijn waardevol”. Kim schreef onlangs een blog over ‘recensiepiraten in de horeca’, waarbij hij aanstipt dat het essentieel is dat de gastcommunicatie zich binnen jouw bedrijf blijft ontwikkelen. Hoe precies? Dat hoor je 7 maart. 

Introduceer je Marketing Manager
Aangezien jij als F&B-Professional regelmatig nauw samenwerkt met de Marketing Manager van jouw organisatie, is het natuurlijk helemaal interessant als je hem of haar introduceert en meeneemt naar deze bijeenkomst! Ronald Voorn weet door het boek  'Voodoo Marketing’, dat hij onlangs schreef, exact met welke ethische keuzes in marketing & communicatie jij en jouw collega’s te maken hebben. Hij maakt voor jullie inzichtelijk welke methode juist wel of juist niet toe te passen als het gaat om gastcommunicatie. 

NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky
Waar anders kan deze bijeenkomst beter plaatsvinden dan in het onlangs vernieuwde en dynamische Krasnapolsky? Zij sleepten afgelopen week (in de categorie ‘large’) de Nationale Meeting Award 2015 in de wacht. We zijn dus sowieso in goede handen.

Dagplanning

13.00 uur – 13.15 uur       Ontvangst
13.15 uur – 14.00 uur       Algemene ledenvergadering
14.00 uur – 14.30 uur       Ontvangst 
14.30 uur – 16.00 uur       “De impact van online reviews”
16.00 uur – 16.30 uur       Pauze
16.30 uur – 18.00 uur       Vervolg
18.00 uur – 20.00 uur       Afsluitend netwerkdiner

Meld je nu aan voor deze bijeenkomst

Je kunt je alleen aanmelden voor bijeenkomsten als je lid bent van de AF&BM. Wil je lid worden van de AF&BM, zodat je je kunt aanmelden voor diverse bijeenkomsten? Ga dan nu naar de aanmeldpagina. Je vindt daar tevens onze voorwaarden en tarieven.

Ben je reeds lid en wil je je aanmelden, log dan in met je gegevens. Je kunt tevens een introducé uitnodigen.

Deel dit